A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бехтерська громада
Херсонська область, Скадовський район

Новини

Дата: від до Скинути

Що робити у разі радіаційної аварії?

Що робити у разі радіаційної аварії?

Підготовлений – значить захищений. Це правило у час повномасштабної війни стало ще більш актуальним. Зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру – знайти їх можна за посиланням: https://moz.gov.ua/.../rekomendacii-dlja-naselennja-pid...

09:15 04.07.2023

28 червня цього року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції

28 червня цього року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції

28 червня цього року Україна відзначає 27-му річницю прийняття Конституції – головного нормативно-правового акта держави, який закріплює основи суспільного ладу, державний устрій, систему, порядок утворення, принципи організації і діяльності державних органів, права та обов’язки громадян. Наша Конституція визначає, що Україна є правовою державою, яка  базується на принципах поваги до особи й недоторканності її прав і свобод, верховенства права, дотримання закону. Вона забороняє дискримінацію. У Конституції закріплений суверенітет Української держави над всією її територією, яка є недоторканною. А захист цього суверенітету і територіальної цілісності є найважливішою функцією держави і справою всього Українського народу. Дієвість цієї норми Конституції українці демонструють на практиці вже майже десять років, боронячи Україну від російської агресії. Ухвалення Верховною Радою України Основного закону 28 червня 1996 року стало важливим етапом утвердження державності, мало величезне політичне та правове значення для розвитку української політичної нації та громадянського суспільства. Венеціанська комісія визнала нашу Конституцію однією з найдемократичніших у Європі, особливо в частині прав, свобод та обов’язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам у галузі конституційного права. Сьогодні Конституція – ядро нацiональної правової системи України. Для нас, українців, Конституція – це про права і свободи, це про гідність, цінності, хребет нації, стійкість та нескореність. Наша Конституція справдізорієнтована на людину, гуманістичні цінності та правові відносини між суспільством і державою. Такою вона є, зокрема, тому, що, попри досвід життя в тоталітарній системі та наявність колоніального минулого, українським землям був властивий пошук норм і засад, які б регулювали взаємодію між населенням і владою. Власне, це також робить нас частиною Європи та істотно відрізняє від Росії. 

17:09 28.06.2023

ДО УВАГИ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХІСНИЦЬ УКРАЇНИ!

ДО УВАГИ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХІСНИЦЬ УКРАЇНИ!

  5 квітня 2023 року Рішенням Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ухвалено рекомендації учасників слухань у Комітеті на тему: «Інструменти суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій у післявоєнний період».

10:16 27.06.2023

Конкурс есе та малюнків "Я маю ПРАВО на життя"

Конкурс есе та малюнків "Я маю ПРАВО на життя"

Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова у травні-червні 2023 року за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України проводить Всеукраїнський конкурс есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя». Метою Конкурсу є привернення уваги до порушених прав українських дітей і молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, розвиток відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганда європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою. Конкурс проводиться серед учнів і вихованців 8-11 класів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, початкової мистецької освіти, членів дитячих і молодіжних громадських організацій України. Роботи (малюнки) учасників Конкурсу в строк до 30 червня 2023 року надсилаються поштою на адресу: 01054, м. Київ, вул. О. Кониського, 8/14, 9 поверх (Навчально-науковий інститут права). Есе учасників можна надсилати на електронну адресу: nnip@udu.edu.ua. Підсумки Конкурсу планується підбити у липні 2023 року.

15:25 19.06.2023

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Премія присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії. Можуть бути висунуті роботи як окремих авторів, так і творчих колективів у складі не більше п'яти осіб. На здобуття Премії до 10 серпня 2023 року подаються: клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора; примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення (примірники друкованих засобів масової інформації, телепередачі та радіопрограми на компакт-дисках у форматі DVD); копія паспорта (у разі висунення на здобуття Премії колективу - копії паспортів кожного члена колективу). Адреса для подання творчих робіт: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Державний комітет телебачення і радіомовлення України (з поміткою «на здобуття Премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики»). Клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора (у форматі word), а також електронну версію твору прохання надсилати Держкомтелерадіо на електронну адресу iv@comin.gov.ua З Положенням про Премію можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо (http://comin.gov.ua) у розділі «Діяльність» (підрозділ «Конкурси, премії»).

14:03 16.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь